ЗМІНИ  АБО ДОДАЙ  ИНФОРМАЦІЮ

ВХІД

Головна » 2014 » Березень » 13 » «Народний трибунал» Вінниці створив свою « розвідку » і складає « чорні списки» корупціонерів
00:06
«Народний трибунал» Вінниці створив свою « розвідку » і складає « чорні списки» корупціонерів


Правоохоронна система і суди функціонують «від імені держави». Наявна система правосуддя на сьогоднішній день влаштовує далеко не всі громадські організації, тому зокрема у Вінниці організували якусь альтернативу « законному » правосуддю у вигляді « Народного Трибуналу ». Ніяких каральних заходів « революціонери » , що створили НТ застосовувати не збираються. Координатор вінницького Майдану Таїса Гайда зазначає , що таким чином легалізується лише право людей висловити своє ставлення до тих , кого вони вважають не гідними займатися управлінською діяльністю.

- Саме поняття «трибунал » є протиставленням звичайним судам. Створюючи його , які цілі переслідували ?

- Уточню , «Народний трибунал» - це лише гучна назва . Ми нікого не збираємося репресувати чи засуджувати і позбавляти волі. Ми запозичили бренд ... Чому назвали Народним трибуналом ? .. Через це назви нас вже масово критикують .

Нехай люди запропонують іншу назву. Головне , щоб його розуміли люди. Тому пізніше можливо і поміняємо .

На сьогоднішній день ми об'єднали громадські організації , громадських діячів та просто небайдужих вінничан. Серед них Юрій Павленко ( Хорт ) , представники « Правого сектора » і козацтва , «Народної волі» і афганців. Виявила бажання увійти «Батьківщина» , але оскільки ми не хочемо залучати політичні сили , їх представники будуть лише спостерігачами.

На першому етапі своєї діяльності ми хочемо скласти люстраційний список. До нього увійдуть всі регіонали і комуністи , які з 2009 -го по 2014 рік перебували в партії і займали керівні посади в органах державної влади. Відразу ж уточню , що в цьому списку не буде депутатів , яких усе ж обирали люди. Те ж стосується керівників , яких обирали колективи. Звичайних вчителів і лікарів туди теж ніхто включати не збирається.

- Чим загрожує вінничанам потрапляння до цього списку?

- Це означає , що ми висловлюємо їм недовіру . Ми не змушуємо звільнятися з посади , не вимагаємо продати майно або припинити займатися підприємницькою діяльністю. Наприклад , якщо регіонал працює головлікарем , але він відмінний фахівець за своїм профілем , то нехай працює , але звичайним лікарем і лікує пацієнтів , а не займає адміністративну посаду. Люстраційний список має рекомендаційне значення як для чиновників , так і перших осіб області .

Паралельно ми збираємося складати корупційний список. У нього будуть занесені прізвища чиновників , які грали ту чи іншу роль у корупційних схемах.

- Як збираєтеся з'ясовувати , хто причетний до корупції і де гарантія , що корупціонером НЕ обізвуть будь-якого неугодного ? Будемо об'єктивні , при певному збігу обставин можна « показати пальцем » на конкурента , навішавши різних ярликів , і він ніколи не « відмиється » ...

- У нас є розвідка , яка перевіряє всю інформацію. Насамперед , хоча б один свідок повинен бути готовий заявити , що конкретна людина причетний до корупції , або ми будемо розташовувати документом , який підтверджує факт існування корупційної схеми . Якщо перевірка покаже , що факти відповідають дійсності , людина автоматично буде занесений як в корупційний , так і в люстраційний список.

Потім наш юрист на підставі зібраних « Народним трибуналом » відомостей стане направляти заяви до органів прокуратури для перевірки , щоб « звинувачення » не були голослівними ...

На початку кожного тижня людям , чиє ім'я потрапить в корупційний список , ми будемо давати так звані народні повістки. У кожній іменний порядку вкажемо , що « громада Вінниччини підозрює » фігуранта списку в скоєнні конкретних незаконних дій , і «просить перед людьми спростувати цю інформацію або довести свою невинність іншим способом». Кожну суботу опівдні на Майдані проходить Віче . Людина може вийти і виправдатися ...

(Справді , неоднозначна методика , що називається на межі з порушенням презумпції невинності. - Ред.)

- А якщо підозрюваний вами не з'явиться на сцену , побоюючись , що його , як « корупціонера » , банально поб'ють ?

- Безпека гарантуємо . Але якщо проігнорує запрошення , застосуємо громадський пресинг. Автомайдан приїде до місця роботи людини , встанемо з плакатами ... Пікет під вікнами має змусити чиновника вийти до людей.

- Буквально кілька днів тому , активісти Самооборони заявляли про претензії до головлікаря обласної МСЕК № 1 Віктору Власюку . Його не застали на роботі, тому пікетували приватний будинок у приміському селі , де він живе. Аналогічні акції можливі і відносно інших людей , які будуть у вашому списку корупціонерів?

- Це була реакція не Народного трибуналу , а окремих організацій . У місті зараз діє досить різних рухів , з якими ми хоч і координуємо кроки , але не все. Іноді за власною ініціативою вони чинять так, як вважають за необхідне . Ми відмовляємося від настільки нав'язливих способів впливу . Наші революційні загони будуть діяти іншими методами. Головне в тому , щоб зібрати докази , пред'явити їх людині і дати можливість виправдатися . Хай скаже людям , що « кристально чистий» . Наскільки я знаю , Власюк теж адже відмовляється. За великим рахунком , ми маємо право на мирні зібрання та пікети біля стін держустанов. Якщо це не допоможе , наші активні загони вручать запрошення.

- Хто в числі перших опиниться в списку на « люстрацію » ?

- Усі депутати обласної ради , які були або залишаються в Партії регіонів , і одночасно займають посади в державних органах влади. А також депутати -регіонали Вінницької міськради , які є чиновниками. ( У міськраді всього 5 регіоналів , з них тільки один очолює облуправління підприємства , причому його при Януковичі намагалися нахабно «видавити» з посади за те , що відмовлявся (!) Від впровадження корупційної схеми . Був гучний конфлікт , і відстояти людину вдалося тільки завдяки реакції незалежної преси і допомоги керівництва міста та області. Плюс , всі 5 депутатів давно вийшли з Партії регіонів і ліквідували фракцію в міськраді. - Довідка «Реала». ) Повторюся , наявність прізвища в списку не означає , що ми вимагаємо звільнення людини. Але якщо він залишиться на посаді , «Народний трибунал» скаже першим особам області та міста , що ми висловили йому недовіру , і поцікавимося думкою влади.

Між іншим , «Народний Трибунал » - не єдиний напрямок, який ми плануємо розвивати. Організовуємо власний прес-центр. З 12 березня буде функціонувати студентський інформаційний фронт. На базі всіх вузів студенти- волонтери постараються проривати інформаційну блокаду і через інформагентства та соціальні мережі стануть звертатися до громадян Росії та інших держав. Я розумію , що нас будуть « банити » ... Скажу , що у відповідь вінницькі студенти- хакери готові « бомбардувати » проросійські ЗМІ. Це наш внесок у затяжну « інформаційну війну» , яку поки Україна програє .

Переглядів: 716 | Додав: zel200603 | Теги: майдан, люстрация, корупция | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

ФОТО ВІННИЦІ

ВТЕМІ

Пошук

Пошук

Пошук

Пошук

Пошук

Архів записів

Календар

«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31